Nyhetssammandrag torsdag 7 juli 2022

Publicerad 2022-07-07

Tvilling frias trots DNA-bevisning, kvinna knivmördad i Visby under Almedalsveckan och bajsattack användes som vapen i en grannfejd. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Polisen hittade vid ett så kallat källarsök i Borås under februari förra året, en tårgaspistol som byggts om för att kunna användas som ett vanligt skjutvapen. Även ammunition hittades i förrådet. DNA från en 21-årig tvilling kunde säkras. Mannen kom att åtalas för grovt vapenbrott och han dömdes till fängelse i ett år och sex månader.
Under hovrättsförhandlingen framkom att alla nycklar i huset kunde öppna källarförråden, alltså hade flera personer tillgång till stället där vapnet hittades.
Inte heller DNA:t från den tilltalade räckte för att fälla eftersom hans tvillingbror har identiskt DNA. Hovrätten konstaterade därför att tvillingbrodern eller någon kan ha placerat vapnet och ammunitionen i förrådet, och friade således 21-åringen.

En kvinna i 60-årsåldern attackerades med kniv i Visby under den pågående Almedalsveckan. En privatperson tacklade ner gärningsmannen innan polis hann fram och kunde gripa honom.
Kvinnan skadades mycket allvarligt och fördes snabbt till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.
Enligt uppgifter till Aftonbladet så är mannen som greps nazist som deltagit i NMR:s demonstrationer och är en förintelseförnekare. Det är ännu oklart ifall mannen hade någon koppling till offret.

En man som bodde i ett hyreshus i Kortedala, Göteborg, tog till ovanligt äckliga vapen i sin fejd med grannarna, något Hem & Hyra var först med att rapportera.
Den manliga hyresgästen gjorde sig ovän med flera grannar och konflikten eskalerade till en bisarr nivå.
Enligt uppgift ska mannen har trakasserat sina närmaste grannar genom att bland annat ha blottat sig och ha placerat bajs utanför deras dörrar.
Mannen fortsatte att störa och allt nådde sin kulmen under hösten 2021 när en granne filmade honom kleta bajs på ledstängerna i trapphuset.
När Familjebostäder i Göteborg sade upp hyreskontraktet började mannen smeta ännu mera bajs runt om i huset. Hyresnämnden beslutade föga förvånande att han skulle vräkas.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.