Nyhetssammandrag tisdag 2 augusti 2022

Publicerad 2022-08-02

Misshandlade förlamad man till döds – tre män döms till livstid, mordförsök i Trelleborg och Sandviken, två kvinnor varav en saknade körkort krockade med varandra på Gotland och två våldtäkter i Rättvik.

En förlamad rullstolsburen man misshandlades till döds i sin hiss i Göteborg. Polisen som hittade offret beskrev det som ”kanske det värsta jag har sett”. Nu döms tre män till livstids fängelse för mord.
Sent på kvällen den 23 oktober förra året hörde boende i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg plötsligt höga ljud från trapphuset.
– Vi spelade Bingolotto berättar en granne. Så skulle jag gå ut i köket eller toaletten, så hörde jag väsen.
Grannarna beskrev det som dunkade smällar och en rädd och förtvivlad röst.
– Jag hörde någon som sa ”nej aj sluta”.
Polisen larmades till platsen. När den första patrullen anlände hittades en 39-årig man svårt skadad.
– När jag befinner mig vid hissen så öppnas hissdörren och jag ser målsägande ligga på golvet i hissen, säger en polis i utredningen. Bredvid honom låg hans rullstol.
– Han är väldigt blodig och det är blod på golvet och väggar inne i hissen, säger polisen.
I sökandet efter misstänkta använda polisen drönare och hund, och kunde snabbt fånga in en 33-årig man som var blodig och hade narkotika på sig. Den vidare polisutredningen ledde till ytterligare två män som i dag är 29 och 37 år.
Efter nio dagar på sjukhus dog offret av sina skador. Trion, som sedan tidigare har långa brottsregister, kom att misstänkas för mord och åtalades i somras för brottet.
De tre männen dömdes som skyldiga till mordet och får lagens strängaste straff, livstids fängelse.

En kvinna är förd till sjukhus efter ett mordförsök i en villa i Trelleborg. Larmet kom in vid 15.56.
På plats hittar polisen först den misstänkta gärningsmannen och sedan kvinnan som ”blivit skadad av ett vasst föremål”, enligt polisen.
Platsen har spärrats av för den tekniska undersökningen och dörrknackning ska genomföras.
”Misstänkt gärningsperson och målsägare tillhör samma familj och rubriceringen är inledningsvis mordförsök” skriver Polisen.

Klockan 11.10 larmades polis till en lägenhet i Sandviken. En kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador och en man i 30-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök och barnfridsbrott.
– En kvinna har blivit knivhuggen av en man och det verkar som de har någon slags relation. Det fanns även barn i bostaden, säger Mats Länn, befäl vid Polisens regionledningscentral.
En kort tid senare kunde den misstänkte mannen lokaliseras och gripas.
Kvinnan har ännu inte kunnat förhöras, enligt Polisen. Bostaden är avspärrad.

Polisen har varit på plats vid en trafikolycka på Gotland under måndagen.
Två bilförare, en kvinna i 20-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern ska ha krockat med varandra.
Kvinnan i 20-årsåldern fick föras till sjukhus för kontroll.
Kvinnan i 30-årsåldern saknade körkort och är nu misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Två våldtäkter utreds i Rättvik i samband med ett motorevenemang. Polisen varnar för att det är extremt stökigt på evenemanget.
– Det är ett extremt busliv med misshandel och fylleri. En fullständigt olämplig miljö att vara i för minderåriga, säger Lars Hedelin,
Polisens presstalesperson vid region Bergslagen.
En person i 20-årsåldern är gripen misstänkt för en av våldtäkterna.
– Vi uppmanar med kraft föräldrar att se till att deras ungdomar inte besöker evenemanget nattetid. Fram till klockan 23 är det ett fantastiskt familjeevenemang, men sedan spårar det ur fullständigt, säger Lars Hedelin.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.