Nyhetssammandrag onsdag den 17 augusti 2022

Publicerad 2022-08-17

Känd engelsk fotbollsspelare åtalas för flera våldtäkter, det kan bli straffbart att rekrytera minderåriga till kriminella nätverk, kupp mot växlingskontor i Kista och kvinna skjuten på spårvagn i Göteborg.

Manchester Citys vänsterback Benjamin Mendy greps som misstänkt för flera våldtäkter i augusti förra året. Nu har hans ärende hamnat i domstol.
Han åtalas för flera fall av våldtäkter, försök till våldtäkt och sexuellt övergrepp. Som medhjälpare hade han sin så kallade fixare, som hjälpte till att hitta kvinnor på nattklubbar.
De kvinnor som inte ville ha sex våldtogs. Brotten sägs ha skett på fotbollsspelarens herrgård, dit kvinnorna fördes och blev fråntagna sina mobiler.

Regeringen har lagt ett förslag som innebär att kriminella som involverar de som är under 18 år i brottslig verksamhet, ska kunna straffas.
Syftet är att sätta press på de kriminella nätverken att inte rekrytera minderåriga.
Även andra straffskärpningar har lyfts i lagrådsremissen, bland annat höjs nivåerna för grovt olaga tvång, olaga hot, utpressning och grov utpressning.
Om lagändringarna slutligen godkänns av riksdagen, så kommer de att träda i kraft den 1 juli 2023.

Tidigt under måndagsmorgonen körde två bilar in i hamburgerrestaurangen Max som finns i Kista Galleria. Målet var ett växlingskontor som låg bredvid.
Den andra av de två fordonen fortsatte in i växlingskontoret. Inbrottsförsöket misslyckades dock och de fick inte med sig några pengar.
Gärningsmännen flydde från platsen i en tredje bil som stod utanför och väntade.

En kvinna har skjutits i magen medan hon åkte spårvagn i Göteborg. Hon flögs till sjukhuset och verkar inte ha fått livshotande skador, även om det är allvarliga.
En man i 60-årsåldern kunde gripas inom ett par timmar efter skottlossningen och han misstänks nu för  grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.
Kvinnan tycks har skjutits av ”misstag” och har således inte varit föremål för en riktad attack.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.