Nyhetssammandrag måndag 26 september

Publicerad 2022-09-26

Ryssland stänger sina gränser för att hindra desertörer, skottlossning i Helsingborg, man rymde från kidnappare och cyklist föll från bro.

Många ryssar är kritiska mot kriget i Ukraina och anser sig inte behöva strida. Därför har många män flytt, bland annat till Turkiet.
Det rapporteras nu att Vladimir Putin stängt gränserna för män, särskilda skäl krävs för att få tillstånd att lämna landet.
Samtidigt har Putin infört straffskärpningar för desertörer som inte vill gå i strid för Ryssland. Upp till tio års fängelse kan vänta de som kapitulerar eller flyr, enligt AFP.

Natten mot söndagen larmades polis till Helsingborg efter att skott avfyrats i bostadsområdet Högaberg. Ett lägenhetsfönster hade hål i sig. Även en närliggande trafikskylt hade träffats.
En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts. Något motiv till dådet har ännu inte hittats och ingen misstänkt har gripits.

Under natten mellan lördag och söndag ringde en förvirrad och rädd man till Polisen och uppgav att han lyckats rymma efter att ha blivit kidnappad, men visste inte var han befann sig.
Mannen som är i 20-årsåldern lokaliserades strax utanför Linköping. Enligt vad som hittills framkommit så hade han hållits fången för att pressas på pengar.
Två män och en kvinna har gripits i närheten av huset där Polisen misstänker att mannen hållits mot sin vilja. De tre personerna sitter frihetsberövade misstänkta för bland annat kidnappning.

Av ännu okänd anledning föll en kvinnlig cyklist av broklaffen i samband med att Danviksbron i Stockholm öppnades.
Trots att hon enligt Aftonbladet föll upp till fem meter, så skadades hon inte allvarligt.
Hon var talför när ambulans förde henne till sjukhuset. En förundersökning har inletts och polis kommer att utreda om någon typ av oaktsamhetsbrott har skett.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.