Nyhetssammandrag måndag den 19 december 2022

Publicerad 2022-12-19

Kvinna hittad död utanför Sundsvall, dömd polis får prövning i Högsta domstolen, man knivrånad i Göteborg och kvinna misstänks ha slängts ut från ett fönster.

Två personer har gripits för mord alternativt dråp efter att en kvinna har hittats död utomhus i Sundsvallsområdet.
Det är en man och en kvinna i 50-årsåldern som är på skäligen (den lägre misstankegraden) respektive sannolika skäl misstänkta.

 I mars förra året verkställde en polis en otillåten kroppsbesiktning av en 14-åring, bland annat uppmanades pojken att ta av sig byxorna. Polismannen kom att åtalas och dömdes av både tingsrätt och hovrätt till dagsböter för tjänstefel.
Nu har Högsta domstolen beviljat prövningstillstånd och om det slutligen kommer att anses utgöra en otillåten kroppsbesiktning eller ej, kommer att avgöras av högsta instans.

 Under den tidiga söndagsmorgonen kallades polis till Nordstan i Göteborg efter larm om ett rån.
En man i 30-årsåldern uppges ha blivit hotad med kniv och misshandlad av en för honom okänd gärningsman.
Rånbytet blev offrets mobiltelefon. Ingen misstänkt finns och med hänsyn till mörkret, den tidiga timmen och avsaknaden av vittnen, så är utredningsläget svårt.

En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha knuffats ut från ett fönster på fjärde våningen i södra Stockholm.
Hon hittades skadad på marken och togs till sjukhuset, skadeläget är enligt uppgifter till Aftonbladet förvånansvärt bra.
Enligt uppgifter till Aftonbladet befann sig ytterligare två personer i lägenheten, varav en har gripits och den andra har tagits in till förhör. En förundersökning om försök till mord har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.