Nyhetssammandrag onsdag den 21 december 2022

Publicerad 2022-12-21

Väpnat rån mot Coop i Varberg, man åtalas för att inte ha anmält ett pågående brott, klimataktivister gripna för att ha släppt ut luft ur bildäck och cyklist påkörd av buss.

En Coop-butik utsatt för ett väpnat rån. En knivbeväpnad och maskerad person har hotat personal på butiken i Varberg och lyckades få med sig växelkassan.
Gärningspersonen flydde platsen till fots. Polis sökte i området efter den misstänkte men ingen har gripits.
Ingen ur personalen skadades fysiskt. En förundersökning om rån har inletts.

Åtal har väckts vid Malmö tingsrätt mot en 34-årig man som haft kännedom om att en bekant kidnappat en kvinna och hotat att ta livet av henne.
Kvinnan kom sedan att mördas och gärningsmannen begick självmord.
Eftersom 34-åringen haft misstänkte om att brottet skulle ske både innan och efter att kidnappningen genomförts, så har det funnits en skyldighet att agera.
Polis bedömer att om mannen hade ringt dem så hade kvinnans liv kunnat räddas. Därför väcks nu åtal för underlåtenhet att anmäla människorov och underlåtenhet att anmäla mord.

Polis larmades till en parkering i Malmö efter att vittnen uppmärksammat flera personer krypandes runt bland bilarna.
Det upptäcktes att de hade släppt ut luft ur däcken som en del av en klimataktion.
Totalt 25 bilar hade drabbats på tre olika parkeringar. Även flygblad där aktionen redogjorts för ska enligt uppgift ha lämnats på bilarna. Polis lyckades gripa två män och en kvinna för egenmäktigt förfarande.

 Under tisdagsmorgonen blev en cyklist påkörd av en buss i centrala Malmö. Cyklisten var allvarligt skadad, men inte livshotande. Vad som föranlett olyckan har inte rapporterats, men polis utreder händelsen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.