Polisens ineffektivitet

Av Dick Sundevall 2023-06-14

Polisen och forskaren Stefan Holgersson klargör i den här rapporten några faktorer som resulterat i Polisens stora problem med att klara ut bland annat gängskjutningar. Han skriver bland annat, "Det finns flera faktorer som tyder på att Polisens agerande till och med har varit kontraproduktivt".

I rapporten, som biläggs i sin helhet nedan, konstaterar Holgersson bland annat:

Det går att konstatera att Polisens sätt att agera och organisera sitt arbete inte har varit framgångsrikt för att hantera gängskjutningar och sprängningar. En vanlig förklaring till detta är att fenomenet är komplicerat och delvis nytt.

Polisens bristande effektivitet är emellertid en del av en större problembild som visar sig inom en rad betydligt mindre komplexa polisiära verksamhetsområden, vilket avspeglat sig i bland annat passkaos, långa svarstider på 114 14 och omfattande kritik mot sättet att hantera vapenlicensärenden.

Det bör därför inte ses som förvånande att Polismyndigheten inte lyckats hantera mer komplexa problem på ett acceptabelt sätt. Det finns flera faktorer som tyder på att Polisens agerande till och med har varit kontraproduktivt.

Stefan H polismyndighetens-forhallningssatt-och-arbete-mot-gangkriminaliteten

Fler artiklar på Para§raf om Stefan Holgerssons forskning och försöken att tysta honom, finns att ta del av här.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.