Nyhetssammandrag måndag 25 september 2023

Publicerad 2023-09-25

Större krematorieugnar – när svenskarna blir bredare, Londonpolis anklagas för mord – stöttas av kollegor, stopp för tokdyr flygplatsmat och Ukrainsk drönarattack mot ryska Kursk.

Större krematorieugnar – när svenskarna blir bredare. I samband med att svenska folket blir större – så krävs nu större ugnar i krematorier, rapporterar P4 Dalarna.
Därför kommer ugnarna nu bli större när krematorier runt om i landet renoveras.
– Befolkningen i stort blir större, och då måste också kistorna bli större, säger Dennis Jansson vid Svenska kyrkan i Falun till kanalen.

Londonpolis anklagas för mord – stöttas av kollegor. Runt 100 poliser i London har lämnat in sina tillstånd att bära vapen i tjänsten.
Detta efter att en kollega anklagats för mord efter en dödsskjutning.
Det var i december i fjol som en ung svart man träffades av polisens skott när han satt i en annan persons bil. Han dog senare.
Det är bara specialutbildad polis som bär vapen i Storbritannien. Nu har ett hundratal lämnat in sina tillstånd.
– De är oroliga för att detta visar på en förändring i hur beslut de fattar i de mest utmanande omständigheter kommer att bedömas, säger en talesperson hos polisen.

Stopp för tokdyr flygplatsmat. Har du svurit över en hiskeligt dyr fika i väntan på flyget? Då är du inte ensam.
Länge har resenärer kritiserat de hutlösa matpriserna på svenska flygplatser.
Nu inför Swedavia ett pristak, skriver DI.

– Priserna på flygplatsen ska inte vara mer än tio procent högre än motsvarande produkter på stan enligt vår nya strategi, säger Charlotte Ljunggren, marknadschef på Swedavia.

Ukrainsk drönarattack mot ryska Kursk. Ukrainas militära underrättelsetjänst GUR attackerade på söndagen två mål i ryska Kursk med drönare, uppger tidningen Ukrainskaja Pravda med hänvisning till en källa inom GUR.
Vid attacken ska Kursks högkvarter för ryska säkerhetstjänsten FSB och en oljeraffinaderianläggning ha träffats.
GUR-källan kunde inte precisera hur stora skador drönarna orsakat, enligt tidningen Meduza.
Enligt ryska försvarsministeriet sköts båda drönarna ner.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.