Nyhetssammandrag söndag 5 november 2023

Publicerad 2023-11-05

Obduktionen av mördade 15-åriga Henrik är klar, beväpnad man i Gävle, mordförsök i Ljungby och misstänkt kropp var Halloween-pynt.

Henrik, 15 år, försvann och hittades sedan död i början av oktober, nu är hans obduktion klar. Enligt kammaråklagare Andreas Ekengren så stärker resultatet av obduktionen de teorier som utformats sett till hur Henrik dog.
– Vi har väl en ganska klar bild av dödsorsaken, säger han till P4 Göteborg.
En 16-årig pojke sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl för mordet. Han var bekant med Henrik och de träffades den dag brottsoffret försvann.

Polis larmades till en adress i Gävle efter rapporter om en beväpnad man. En misstänkt person med ett vapen lokaliserades och greps på plats. Mannen är i 35-årsåldern och har anhållits som misstänkt för vapenbrott, narkotikabrott och häleri.
– Vi åker dit med flera patruller och hittar en man med ett vapen. Själva ingripandet går lugnt till och inget våldsbrott har begåtts på platsen, säger polisens presstalesperson Roland Komaromi till Göteborgs-Posten.

En man i 50-årsåldern greps och anhölls sedermera i småländska Ljungby under lördagsmorgonen. Detta efter att polis kallats till en fest där en man i 25-årsåldern attackerats av den misstänkte gärningsmannen.
Brottsoffret fördes till sjukhus för vård, han var vaken och talbar, så polis har hållit ett inledande förhör med honom.
Den anhållne är misstänkt för mordförsök. De två ska inte tidigare ha varit bekanta med varandra.

En anmälare larmade polisen om att denne sett en man och en kvinna lasta in en mänsklig kropp i en bil i Västerås. Enligt inringaren var kroppen inlindad i en svart sopsäck med silvertejp.
Flertalet patruller skickades till platsen och undersökte bilen. Den misstänkta kroppen visade sig vara ett plastskelett som skulle till en Halloween-fest. Ingen anmälan upprättades.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.