Nyhetssammandrag söndag 26 november 2023

Publicerad 2023-11-26

Jimmie Åkesson vill riva moskéer, nio personer begärs häktade för grovt narkotikabrott, sex ungdomar rånade tonåring och Vänsterpartiet vill göra det brottsligt med för höga matpriser.

Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ett tal under partiets Landsdagar i Västerås.
SD-ledaren framhåller att moskéer är en knytpunkt för radikalisering och våldsbejakande propaganda och han vill vidta åtgärder för att stoppa detta.
– På sikt behöver vi börja konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället, säger han i sitt tal.

Under lördagen begärdes nio personer häktade, de hade gripits under onsdagen vid ett stort tillslag runt om i landet, bland annat i Västsverige och i region Bergslagen.
Flera hundra kilo narkotika ska ha beslagtagits. Enligt polis är detta en del av en omfattande gängkriminalitet.
Aktuella brottsrubriceringar är synnerligen grovt narkotikabrott, medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott.

En tonårskille rånades av sex maskerade personer, också de i tonåren, i samband med en fest i Mölnlycke. Rånarna knuffade till brottsoffret och tilltvingade sig hans jacka och ryckte av hans halskedja.
Polis var snabbt på plats och kunde kontrollera ett flertal ungdomar, två av dem greps som misstänkta för rånet. Den rånade tonårspojken skadades inte fysiskt vid dådet.

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar höll under partiets Vänsterdagar i Göteborg ett tal som bland annat gick ut på att det borde göras brottsligt för mathandlare att lämna uppgifter som inte är sanna för kunna sätta högre matpriser.
– För att snabbt få ner priserna vill vi införa en skyldighet för handlarna. De ska löpande redovisa för myndigheterna vad de har för inköpspriser och andra kostnader och priset till kund, säger hon.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.