En perfekt storm – ”Lögnen”

Av Dick Sundevall 2023-12-06

Idag publiceras ännu ett avsnitt i poddserien, En perfekt storm, som handlar om Allra-målet. Den här gången medverkar jag i ett samtal med Thomas Sjöberg om det absurda med att det blev avslag i Högsta domstolen på den resningsansökan som lämnades in i augusti i år.

Ett centralt vittne har låtit ta fram ett förfalskat dokument som han hänvisar till i sitt vittnesmål. Han hörs i drygt två timmar där han vittnar under ed. Och han ljuger genomgående eftersom hela hans vittnesmål grundas på detta förfalskade dokument.

Tingsrätten avvisar i sin dom det här vittnesmålet och frikänner de fyra åtalade på varje punkt.

Medan hovrätten hänvisar till det här vittnet upprepade gånger i sin fällande dom. Men – då vet inte hovrätten att hela hans vittnesmål bygger på en lögn.

Poddavsnittet i sin helhet finns att lyssna på här.

Ljudkvalitén är bitvis lite så där. Den mick som skulle ta upp vad jag hade att säga fungerade inte – men allt är ändå fullt hörbart.


   Dick Sundevall är Magasinet Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.