Bloggar från cellen

Av Ricard A R Nilsson 2012-06-17

Att en fånge på en högsäkerhetsanstalt bloggar hör inte till vanligheterna, men nu har livstidsdömde Ricard A R Nilsson börjat.

När jag fick frågan av Dick Sundevall om jag ville börja blogga för Magasinet Para§raf så var jag lite tveksam. Fångar, en kategori till vilken jag tillhör, tas inte alltid emot positivt bland allmänheten. Sitter man i fängelse så verkar många inte vilja att man ska yttra sig, ungefär som att mitt straff även innebär att jag inte får ha en åsikt, och skulle jag ha en så får jag absolut inte framföra den i något offentligt sammanhang. Och det var dessa tankar som fick mig att vilja blogga. Det är nämligen min rätt att yttra mig och den ska jag ta vara på oavsett vad andra tycker (ja, ibland kan jag vara lite obstinat).

Cell 12

Så nu sitter jag här på Tidaholmsanstalten i cell nummer 12 och skriver mitt första blogginlägg. Här borde jag nog vara väldigt tydlig, jag sitter och skriver blogginlägget i min cell men att lägga upp det på internet gör jag genom att jag ringer ut till en vän och sedan skriver han in den i datorn medan jag dikterar. Jag har alltså INTE tillgång till internet på mitt rum. Tänkte det var bäst att vara övertydlig så att jag inte oavsiktligt sätter igång ett mediedrev.

Nu är jag i alla fall igång och om ni där ute vill läsa mina åsikter, få lite skvaller från insidan och mycket mer, så är det bara att följa min blogg.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.