Hederliga kontrolleras

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Läser i bladet om poliserna i Dalarna som vägrade kontrollera en bil, då det kunde misstänkas att det fanns tunga kriminella personer i den.

Poliserna ansåg det för riskfyllt att åka fram utan förstärkning och närmaste patrull fanns tio mil bort. Så de i bilen fick vara ifred.

Polisen ska inte heller, enligt sina direktiv, försöka köra ifatt motorcyklister som försöker köra ifrån poliser i hög fart, för då kan mc-förarna köra ihjäl sig.

Så vilka är det då som svensk polis ska kontrollera och eventuellt lagföra? Gamla tanter som går långsamt? Eller yngre kvinnor med barnvagn? Ensamma kortväxta taniga tonårskillar som kan antas vara obeväpnade och som inte ser alltför kriminella ut? Eller herr Svensson som kör i 60 där det är 50? Kanske någon som kan misstänkas för att ha maskrosvin på jäsning i källaren? Eller du och jag, om vi går mot röd gubbe?

Något är väldigt fel i nationen, så låt mig komma med ett förslag:

Kontrollera alla som är klara och tydliga högerextremister och som har vapenlicens. Vad som hände i Norge sände en tydlig signal. 

Därmed över till något helt annat

Det är blivit en medial folkstorm mot HM:s nya annonser och reklamfilmer med en, som det påstås, allt för solbränd tjej. Det kan få tjejer att sola sig till hudcanser, hävdar ett antal beskäftiga bror duktig.

Men tjejen är ju brasilianska! Det är inte helt ovanligt att de har mörkare hud än till exempel Europeer. Hur livsfarliga hade annonserna ansetts vara, om det hade varit en ännu mörkare brun afrikansk modell på bilderna? Kanske dags att acceptera att människor från olika delar av världen har olika hudfärg?


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.