Sexbrev till fångar

Av Ricard A R Nilsson 2012-06-15

Häromdagen fick jag ett brev från en för mig okänd tjej som sökte kontakt efter att ha sett och läst om mig i tidningen.

För ett par veckor sedan skrev några lokaltidningar i Skaraborgs län en artikel om mig och en annan intagen som skrivit en bok tillsammans. Ett stort foto som upptog en halv sida publicerades också. Några dagar senare fick jag ett brev från en tjej som ville inleda en kontakt.

Lurades på 1500 kr

Att tjejer kontaktar oss som sitter i anstalt är inget ovanligt. Jag tror att alla som sitter dömda för medialt uppmärksammade brott vid något tillfälle har fått beundrarbrev. I början av mitt straff, för snart 13 år sedan, så svarade jag på en del brev, men det utmynnade aldrig i någon relation. En tjej ska jag helt villigt erkänna lurade mig på 1500 kronor, vilket är mycket för en fånge. Hon sa sig behöva pengar till sin sjuka hund och snäll som jag är så ville jag ju hjälpa till, men jag hörde inte av henne något mer efter att hon fått pengarna.

Nåväl, man lär sig av sina misstag. Jag vill vara tydlig med att tjejen ifråga aldrig hade varit på besök hos mig, jag hade inte ens ansökt om något besökstillstånd. Det handlade alltså inte på något sätt om att jag skulle betala för sex, utan jag ville genuint hjälpa till med hennes sjuka hund Om det nu inte var en lögn förstås, vilket det troligen var. Sedan dess har jag inte svarat på några beundrarbrev.

Inte alltid mentalt friska

Min tidigare erfarenhet av beundrarbrev gav mig en insikt i att många av dem som skriver till oss som sitter i fängelse inte alltid är så mentalt friska. Många blottar sina innersta känslor och sexuella fantasier för oss som i egentligen är totala främlingar. Sedan ska jag tillägga att det finns de som verkar helt normala också, men de är ju inte lika intressanta att blogga om.

Hursomhelst så har jag ännu inte svarat på brevet från tjejen jag fick häromdagen. Jag funderar fortfarande på det. Kanske kommer jag att omvärdera min tidigare ståndpunkt, att inte skriva till de tjejer som kontaktar mig. Vem vet – kanske kärleken väntar i ett framtida brev.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.