Min debut på Rosenbad

Publicerad 2012-12-01

Som 18-åring tror man för det mesta att man vet bäst, kan mest och redan varit med om allt som livet har att erbjuda - men icke heller. 

Idag gjorde jag min debut på Rosenbad där jag var på min absolut första presskonferens. Medan utredaren Nils Öberg under en halvtimme redovisade om varför SÄPO ska bli en egen enhet fick jag för ett ögonblick en liten utomkroppslig känsla.

Under den lilla känslan hann jag se mig själv på en av stolarna bland alla andra journalister med min kamera i högsta hugg och var precis som alla andra.

Jag var inte på studiebesök, inte någon som råkat titta förbi och ingen praktikant utan en av de alla. Jag var som dem. Som journalisterna.

Som en riktig journalist

Att det är julafton om knappt en månad, att Zlatan blev utbuad under sin senaste match, att vädret ständigt varierar mellan isregn och snö eller att ett av Sverigedemokraternas klipska huvuden gjorde grisljud mot en av Riksdagens vakter spelade för en stund ingen roll när jag där satt på min stol i Rosenbad. För jag, jag räknades som en journalist vilket är mitt mål med min utbildning och jag har redan nu mycket att tacka Magasinet Para§raf för. 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.