En ny fångtidning

Av Ricard A R Nilsson 2013-02-24

En ny tidning för fångar har börjat ges ut. Den heter Filen och innehåller mycket intressant för alla er som är intresserad av livet i fängelse.

Tidigare har det funnits lite olika fängelsetidningar – Hallbladet hette en, Kåkbladet en annan. Framsteg hette den tidning som gavs ut av den numera avvecklade fångorganisationen FRIO. Dessa tidningar hade skapats av fångar för fångar, men blev slutligen nedlagda, oftast på grund av att det varit för tungrott att sätta ihop en tidning i fängelse med alla de restriktioner som finns.

  Denna gång finns inte de ansvariga i anstalt utan befinner sig i frihet, men de vänder sig till landets fångar för att få material. Första numret kom ut i januari och det ser professionellt ut. Jag hoppas verkligen att de kan få det att fungera, fångar kan nämligen ofta ha bra idéer och tankar, men svårt att nå ut med dessa. En fängelsetidning kan fylla detta behov och vem vet, kanske någon makthavare kan lära sig något. För mer information gå till deras hemsida: www.tidningenfilen.se.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.