Foto: Joakim Berndes

Efter sex mordförsök fick han nog

Av Nina Silventoinen 2018-11-19

Han ville känna en tillhörighet. En tillhörighet som gav honom den bekräftelse han aldrig fick som barn. Att bli kriminell och få ”bröder” blev lösningen. Men i gängens värld skiftar allianserna. Vänner blir fiender. Fiender blir vänner. Och efter sex mordförsök, valde han att sluta med kriminalitet och missbruk. Men fienderna fanns kvar.

   John, som egentligen heter något annat, satt i lägenheten och drog på sig sin skyddsväst. Ett dju...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Nina Silventoinen är delägare och researchchef på Para§raf. När hon inte arbetar med Para§raf arbetar hon med dokumentärer för SVT, håller dykarkurser i Egypten, hjäper produktionsbolag med research, gör poddar och arbetar med research åt advokater.

Därtill håller hon koll på att skribenterna på Para§raf har stavat rätt och ser till att det är ordning på Para§rafs ekonomi.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.