Årets mest lästa på Para§raf

Publicerad 2019-01-03

Vi som arbetar med Magasinet Para§raf har det gångna året kunnat glädja oss åt att intresset för Para§raf hela tiden ökar. Antalet sidvisningar ökade med 101 procent och 1,4 miljoner nya läsare har upptäckt Para§raf. De här tolv artiklarna och krönikorna blev 2018 års mest lästa.

   På tolfte plats hamnade krönikan
Tvingade Stefan Löfven bort Leif GW Persson från SVT?
Leif GW Persson skapar alltid ett intresse, så det var kanske inte så konstigt att Andreas Magnussons roliga raljerande krönika blev en av årets mest lästa. Den publicerades den 17 mars och Andreas skriver bland annat:

   Teorin är enkel. Leif GW Persson har uttalat sig kritiskt mot sharialagar och har därmed inte varit tillräckligt PK för Stefan Löfven och Sveriges television. Statsministern har därför valt att avskeda honom. Så här skriver en av medlemmarna:

   Vänstern TV styr systematiskt Sverige och manövrerar ut alla som har obekväma beslut för att försöka hjärntvätta Svenskarna.

   En annan skriver:

   JAPP SENSUR VI FÅR INTE ANVÄNDA TRYCK FRIHETEN LÄNGRE

   

   Nummer elva blev ännu en av Andreas Magnussons krönikor,
Ni hatar Sverige och därför hatar ni invandrare
Den var det första vi publicerades det året, alltså den 1 januari 2018. Där skriver Andreas bland mycket annat:

   Jag tror att det är enkelt. Om man gillar den svenska modellen så tror man att den är så bra att andra också kommer att gilla den. Om man hatar allt Sverige står för så tror man att det vi har är så dåligt att människor som kommer hit inte vill dela våra värderingar.

   

På plats tio hamnade Dick Sundevalls,
Vad vi faktiskt vet om polisens senaste dödsskjutning.
Det handlade om hur den utecklingsstörde Eric sköts ihjäl av polisen och publicerades den 6 augusti. Där kan man bland annat läsa:

   Jag begär inte att poliser alltid ska kunna fatta gudomligt rätta beslut i allehanda pressade situationer. Jag begär inte heller att de alltid ska kunna hålla sig till varje lite regel. Men jag begär att de inte ska bete sig som testosteronstinna tonårsgrabbar som hetsar upp varandra och börja skjuta mot människor – när det kan undvikas.

   

  Den nionde mest lästa 2018 blev
Det är vi som är samhället.
En krönika av Andreas Magnusson som publicerades den 10 juli och som inleds med:

   En teckning av Jan Stenmark föreställer en äldre man som sitter framför teven med armarna i kors när reportern berättar att allt mänskligt liv kommer att upphöra om trehundrasextiofem sekunder. ”Rätt åt dom” är hans enda kommentar. Det går att skratta rätt bra åt den där tills man inser att åtminstone en femtedel av Sveriges befolkning är den där mannen.

 

   På plats åtta hamnade ytterligare en av Andreas krönikor,
Hur liberala Göteborgsposten blev SD-beroende.
Vi publicerade den 5 oktober. Andreas skriver bland annat:

   För GP:s ledarredaktion pekar den moraliska kompassen alltid mot Sverigedemokraterna. Om bara borgerligheten väljer att omfamna dem så kommer allt att bli bra.

 

   Den sjunde mest lästa 2018 publicerades den 13 november. Det var Dick Sundevalls,
Ännu fler lik i lasten för Ulf Kristersson.
Det var en uppföljning till en tidigare krönika om Ulf Kristerssons bravader. Se nedan krönikan som blev den fjärde mest lästa. Den här krönikan avslutas med:

   När moderaten Beatrice Ask var justitieminister 2013 fick hon en fråga i riksdagen om det inte egentligen var olagligt att agera som Kristersson och hans kollegor hade gjort med den där så kallade avknoppningen.

   Justitieministern svarade:

– Det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme.

   Det har naturligtvis Beatrice Ask helt rätt i. Men frågan är hur lämpligt det kan vara att ha en sådan person som Ulf Kristersson som statsminister? Som därmed skulle leda en regering som ska hålla ordning och reda på de hundratals miljoner kronor som vi medborgare betalar in i skatt.

 

   På sjätte plats kom Andreas Magnussons
Nysvenskarna som kostar oss mest.
Andreas konstaterar bland mycket annat i den krönikan som vi publicerade den 12 februari:

   De dyraste nysvenskarna är de vi producerar genom inhemska samlag. Det beror på att det tar så fasligt lång tid innan vi kan dra nytta av dem.

 

   Nummer fem 2018 blev den vi publicerade den 15 mars, Dick Sundevalls
Andelen invandrare i fängelse.
Det är en av dessa krönikor som återkommit med ojämna mellanrum på vår lista över Mest läst just nu. Gång på gång har den poppat upp där igen och har delats drygt 43 000 gånger av våra läsare.

 

   Nummer fyra blev Dick Sundevalls
Hur många lik i lasten och skelett i garderoben kan en statsminister ha?
Den publicerades den 1 oktober och inleds med orden:

   Att Sveriges ministrar genom åren, oavsett politisk färg, har visat en och annan mänsklig svaghet i form av ett skelett i garderoben, har för mig bara utgjort ett plus. Något som visat att de haft mänskliga drag. Men kan en som aspirerar på att bli statsminister, som Ulf Kristersson, ha hur många skelett i garderoben och lik i lasten som helst?

 

   Den tredje mest lästa 2018 blev Johan Hedenbergs
Man söker kvinna – svar till ”metoo”.
I den krönikan som vi publicerade den 26 januari skriver Johan bland annat:

   1978 kom jag in på scenskolan. Hade ingen aning om politik, mer än att man inte skulle slå den som var mindre och fysiskt svagare. Minns att någon stirrade på mig och sade:

– Röd eller död!

   Men det sket jag i och fick det heller inte så lätt där. Jag var från förorten och hade lärt mig att inte vara rädd, utan att bli dum tillbaka. Så jag sade bara:

– Dra åt helvete!

   Och därmed blev det ingen lösning på det problemet.

 

   På andra plats landade Andreas Magnussons krönika,
Så radikaliserades Hanif Bali och Joakim Lamotte.
Vi publicerade den 5 februari 2018. Krönikan inleds med orden:

   Hanif Bali, Ann Heberlein, Katerina Janouch, Joakim Lamotte – listan kan göras längre än så. De har alla startat som relativt normala samhällsdebattörer och sedan alltmer radikaliserats till oigenkännlighet. Det som förenar dem idag är ett starkt hat mot det svenska samhället och ett lika starkt hat mot vår invandringspolitik. Vad hände? Varför blev ett gäng helt vanliga medieprofiler och politiker skogstokiga systemkollapsprofeter?

 

   Nummer ett, årets mest lästa skrevs av Dick Sundevall och publicerades den 6 september inför valet.
Fem goda skäl att rösta på Sverigedemokraterna på söndag.
Dick blev förvånad över det här eftersom han tycker att han presterat bättre och inte minst mer intressanta artiklar och krönikor under året, men den låg väl kanske helt rätt i tiden, säger han.
Där kan man bland anat läsa:

   Anser man att Sverige är skit. Nattsvart i största allmänhet och håller på att ramla samman, trots allehanda internationella analyser och forskningsrapporter som klargör motsatsen – ska man rösta på SD.

 

   En del av de här tolv artiklarna och krönikorna har kommit till utifrån tips från er läsare. Ibland bara i form av några korta rader och andra gånger mer utförligt. Ofta med en länk till vad som fått någon av er att uppmärksamma företeelsen ifråga. Fortsätt gärna att komma in med tips och idéer. Under varje artikel eller krönika hittar ni mejadressen till skribenten. Eller använd den här länken. Du har rätt att vara anonym och grundlagen skyddar våra källor.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.