Debatt
Sasha Matic

Kriminalpolitiken utgör ett hot mot individens rättigheter

Av Sasha Matic 2020-09-16

I en tid när gängkriminalitet drar till sig ett allt större intresse i den offentliga debatten är det inte i första hand satsningar på skola, socialtjänst och andra förebyggande åtgärder som föreslås som lösningar. I stället präglas nyhetsuppslagen av förslag om skärpta straff, ökad övervakning och utökade möjligheter att använda tvångsmedel mot enskilda.

Inte endast de politiska partierna, utan även polisen och åklagarna, tävlar om att framställa sig so...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Sasha Matic arbetar som biträdande jurist på Advokatfirman De Basso. Han har dessförinnan under flera år arbetat inom domstolsvärlden, både på den allmänna och förvaltningsrättsliga sidan, och var senast verksam som assessor på Hovrätten för Nedre Norrland.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.