Debatt
Thord Eriksson. Foto: Anna Rut Fridholm

Flyktingars brottslighet

Publicerad 2018-02-23

Hämningarna har släppt. Det har blivit möjligt att generalisera hur som helst om flyktingar och brott. Likgiltigheten för pressetik och immunitet mot fakta flyttat ut i ljuset. Det är stötande och djupt oroväckande, menar Thord Eriksson.

   Dagarna efter nyår släpptes en forskningsrapport, som visar att våldsbrotten i den tyska delstate...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Thord Eriksson är journalist och författare. 2014 utkom han med boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid”, om svensk äldreomsorg och den mediala upptakten till det som kom att kallas Caremaskandalen.

Nu skriver han på en bok med arbetstiteln ”Vanliga svenskar som gör ovanliga saker”, om de unga ensamkommande från Afghanistan och det folkliga engagemanget för dem.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.