Förebygga och förhindra brott
Gunno Gunnmo

Vi tror inte på hårdare tag

Publicerad 2018-04-04

Före detta länspolismästaren i Stockholm Gunno Gunnmo kandiderar till riksdagen för Feministiskt initiativ. Han är en av talespersonerna för F! vad gäller rättspolitiska frågor. Här redogör Gunno Gunnmo för hur han ser på frågan som den här debattserien handlar om – hur att förebygga och förhindra brott.

   Jag har tidigare medverkat som krönikör i Magasinet Para§raf och då skrivit kring ämnen som rör l...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Gunno Gunnmo om sitt engagemang i F!:

Mitt främsta intresse är mänskliga rättigheter och inom den ramen rättspolitiken. När Feministiskt initiativ kommit in i riksdagen i höst och under valrörelsen fram till dess är jag en av dem som kommer att föra partiets talan i rättspolitiska frågor. När jag nu säger vi menar jag mitt parti Feministiskt initiativ – F!.

Som en randanmärkning kan jag konstatera att jag som ny i partiet gjort en rad uppmuntrande iakttagelser. F! står för ett nytt perspektiv fast förankrad i mänskliga rättigheter. Partiprogrammet och F!s skuggbudget kan läsas som en fördjupning av grundlagen (Regeringsformens första kapitel).

F! kommer att tillföra nytt syre till den nuvarande ängsligt andfådda partipolitiken.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.