Debatt
Oscar Holtner

Den officiella statistiken om fattigpensionärer stämmer inte

Publicerad 2018-10-24

SCB redovisade häromdagen sin statistik som enligt dem visade att antalet fattiga pensionärer inte ökar och att Sverige dessutom har lägst andel fattiga i Europa. Detta är glädjande siffror förutsatt att de stämmer, men verkligheten är en helt annan.

   Statiska centralbyrån (SCB) brister i sin rapport genom själva mätningen där de marginaliserar oc...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Oscar Holtner är socialpedagog och har under de senaste tio åren arbetat med människor i utsatthet i olika former.

   Han har arbetat med ett inkluderande arbete för de olika grupperna som lever i utanförskap i samhället såsom hemlösa och de med psykisk ohälsa men även med migration (EU och Global).

   Oscar arbetar för och tror på tanken om att samhället skall verka för att vara inkluderande snarare än exkluderande och att ett innanförskap i samhället alltid är eftersträvansvärt oavsett bakgrund hos den aktuelle personen.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.