Debatt
Torgny Jönsson

Swedbank gör banklokalen till rättssal

Av Torgny Jönsson 2019-04-10

Den äldre kvinnan med några nummer före mig letar febrilt i väskan efter något som kan besvara de frågor som ställs av den bestämda mannen bakom disken. Jag ser henne i ögonvrån och står tillräckligt nära för att höra något av den diskussion som pågår. Banken vill och banken kräver att få veta var de 11 500 kronor i kontanter som hon lagt vid kassan kommer ifrån och varför hon ska sätta in det på sitt barnbarns konto.

   Hon förstår inte frågorna eftersom det är hennes egna pengar och berättar att hon varit kund i Sp...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Torgny Jönsson har i medierna kallats ”Maffians bankir”. Han har tidigare avtjänat två längre fängelsestraff och frigavs i slutet av oktober 2018 efter att ha suttit häktad 19 månader på säkerhetsavdelning med restriktioner.
Under de senaste tio åren har ett stort antal av hans artiklar rörande rättssäkerhet och kriminalvård publicerats på DN, Aftonbladet, Dagens Juridik, SVT och Paragrafs debattsidor.
Han har även beviljats prövningstillstånd och vunnit mål i Högsta domstolen. Sedan frigivningen använder han Facebook som en plattform för sin syn på rättssäkerhet och på de pågående processer där han är både målsägande och misstänkt.
Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.