Advokat Anna Dahlbom Langley

Är våldtäktsoffer verkligen rättslösa?

Av Anna Dahlbom Langley 2019-10-09

Linnéa Claeson skrev en uppmärksammad kolumn i Aftonbladet den 5 oktober. Rubriken löd ”Coola poliser skiter i våldtäktsoffer”. I kolumnen hävdar hon bl.a. att kvinnors liv och frihet inte står så högt upp på dagordningen hos polisen. Hennes slutsats var att kvinnor är lågstatus och att det är mindre coolt att utreda mäns brott mot kvinnor.

   I kolumnen lyfts det också fram att det sker ungefär 700 våldtäkter i Sverige varje vecka...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Advokat Anna Dahlbom Langley arbetar huvudsakligen med brottmål som försvarsadvokat men åtar sig även uppdrag som målsägandebiträde och inom socialrätt. Hon har tidigare blivit framröstad som en av de försvarsadvokater som advokaterna själva skulle välja.

Anna Dahlbom Langley har under de senaste åren försvarat flera oskyldigt dömda som senare blivit frikända i massmedialt uppmärksammade mål. Hon är anlitad som rättsexpert för Brottscentralen och föreläser regelbundet för Domstolsverket och Domstolsakademin.

Anna är delägare och Managing Partner vid Lewis Langley & Partners Advokatbyrå. Mer information om henne finner ni på www.lewislaw.se. På sina sidor på Facebook och Instagram tar hon bland annat upp rättssäkerhetsfrågor ur ett försvararperspektiv och delar med sig av sin vardag som försvarsadvokat. Nu är Anna även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.