Foto Tore Meek/TT

Icke-människor och undermänniskor

Av Michael Pålsson 2019-10-22

Tänk att du ensam åkte på utlandssemester med dina småbarn och råkade ut för en olycka och dog. Kanske en trafikolycka. Kanske en tsunami. Vad skulle hända med dina överlevande barn? Skulle svenska staten försöka få hem barnen till Sverige eller skulle de få klara sig själva långt borta i en annan världsdel? Vad betyder en rättighet om inte någon har skyldighet att försvara den?

   Vi människor har en förmåga som, såvitt mig bekant, ingen annan djurart har – nämligen att genom ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för såväl rättsfilosofi som filosofi i allmänhet.

   Han är författare till ”Det bra livet, Det dåliga livet –moraliska frågor ur ett praktiskt perspektiv” och arbetar för närvarande med nästa bok på temat; ”Hypotetiska händelseförlopp – Essä om frihet i vår tid”.

   Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.