Rasism, fascism och försvaret av demokratin

Av Michael Pålsson 2020-01-24

När entreprenören och Odd Molly-grundaren Per Holknekt häromveckan gick till attack mot Lisa Nilsson och bland annat skrev att ”Jag tror inte att Lisa är nazist. Men nära nog. Mycket girig. Därmed kanske fascist”, blev möjligen några fler än jag något förvånade eftersom skälet till anklagelsen var att Lisa Nilsson kritiserat höga löner för cheferna på Spotify i relation till artisternas dåliga ersättning.

   Inlägget är enligt uppgift nu raderat. Uttalandet sätter dock fingret på ett ofog som innebär att...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


  Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för såväl rättsfilosofi som filosofi i allmänhet.

   Han är författare till ”Det bra livet, Det dåliga livet – moraliska frågor ur ett praktiskt perspektiv” och arbetar för närvarande med nästa bok på temat; ”Hypotetiska händelseförlopp – Essä om frihet i vår tid”.

   Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.