Foto Chris Pietsch AP/TT

Black lives matter – men…

Av Michael Pålsson 2020-06-23

Fallet med den afroamerikanske mannen George Floyds dödsfall den 25 maj 2020 på grund av polisiärt övervåld, utlöste som bekant en i västvärlden stor proteströrelse under namnet ”Black Lives Matter”. Fullt berättigat. Systematisk rasism och poliser som begår grova övertramp, oavsett vem som drabbas, förtjänar definitivt att vi reagerar och fredligt protesterar.

De personer som nyttjade protesterna för att starta upplopp har jag emellertid ingen sympati för. Ci...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.