Donald Trump. Foto Alex Brandon AP/TT

Trump och de demokratiska principerna

Av Michael Williams 2020-11-04

En av de grundläggande tankarna i ett demokratiskt system är att de som påverkas av politiken också ska kunna ha något att säga till om den. Det är rimligt och det ger demokratin och politiska beslut den legitimitet som krävs för att vi människor ska acceptera besluten, även när vi inte håller med. Det finns liksom en överenskommen ordning och någon annan gång kanske besluten går vår väg.

Den här principen lyser som allra tydligast i kommunpolitiken, där det räcker att ha varit skriven i...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Williams är statsvetare, policyanalytiker, ämneslärarstudent, kommunikatör, kapellmästare i rockbandet Violent Divine, förälder och äkta make. Arbetar som politisk tjänsteperson i kommunpolitiken. Skriver och debatterar oftast utifrån grön, feministisk grund.
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.