Hon drog mig ur sängen

Av Crister Enander 2020-11-08

En gång, för sisådär två år sedan, lirkade hon med värme och omtanke och okuvlig intellektuell nyfikenhet, upp mig ur sjukhussängen. De Profundis. Upp steg jag, kanske sakta, kanske fort. Läs gärna Oscar Wildes bok från fängelset. Mina smärtor tog ännu för stor plats för att jag idag ska kunna avgöra hur kort eller lång tid som hann passera. Jag kunde ännu inte klara mig ens i en retlig rullstol.

Hon, då arbetade hon som undersköterska, gav sig inte. Men bara med vänlighet, omtankens envishet oc...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Crister Enander är författare, skriftställare och litteraturkritiker. Crister är född i Jönköping men idag bosatt i Lund. Han har gett ut ett flertal böcker.
Bland de senaste märks ”’Vi ger oss inte. Vi försöker igen. Anteckningar om Lars Gustafsson”, ”Slagregnens år – tankebok”, ”Dagar vid Donau. författare nära Europas hjärta”, ”I motstånd växer tanken – från Klara Johanson till Simone de Beauvoir”.
Crister är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.