Släpp orden fria igen

Av Michael Williams 2020-11-26

Häromdagen lyssnade jag på ett värdefullt föredrag av Expo som handlade om demokratibrott. Det handlade om det hat och hot som bland annat journalister och politiker får utstå, hur det syftar att skrämma demokratin till tystnad. Det handlade även om de fall då hat och hot realiserats i våldsdåd utförda av ensamma, radikaliserade män som Breivik eller Mangs.

Framför allt berättade Expo hur allt fungerar och hänger samman. Den hårda retorik som ideligen uppr...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Williams är statsvetare, policyanalytiker, ämneslärarstudent, kommunikatör, kapellmästare i rockbandet Violent Divine, förälder och äkta make. Arbetar som politisk tjänsteperson i kommunpolitiken. Skriver och debatterar oftast utifrån grön, feministisk grund.
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.