Våld och våld…

Av Carin Åberg 2021-04-26

Det är mycket våld på tapeten nu: mäns våld mot kvinnor, polisers våld mot icke-vita i USA, rivaliserande gängs våld mot varandra. Om jag börjar med det första: mäns våld mot kvinnor. Fem kvinnor mördade på tre veckor – många upprörs – med rätta. Men jag måste påpeka en sak här – våld i nära relationer är inte nödvändigtvis detsamma som mäns våld mot kvinnor, faktiskt.

Det finns män som våldför sig på män och kvinnor som våldför sig på kvinnor och – faktiskt – kvinnor...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Carin Åberg är pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.