Alexander Ernstberger. Foto: Carl-Olof Zimmerman / TT

När gängkriminella får gråta ut i pressen

Av Andreas Magnusson 2021-07-26

Fyra Rosengårdskillar vid namn Ali, Mohammed, Ismael och Slobodan har nyligen dömts i hovrätten till långa fängelsestraff för att ha förskingrat miljontals kronor för svenska pensionärer och levt lyxliv på deras bekostnad. Jag ljög. De heter Alexander, David, Johan och Olle och är från Östermalm och liknande områden.

I reportage efter reportage får de nu gråta ut i pressen på ett sätt som förunnas vita män med skjor...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver YouTube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.