Debatt

Död eller levande – vem bestämmer?

Av Carin Åberg 2022-01-26

Abort = kvinnors rätt att bestämma över sin kropp. Dödshjälp = en dödssjuks rätt att bestämma över sin död. Självmord = någon i behov av psykhjälp. Dödsstraff = något som bara auktoritära stater har, kan leda till att fel människa avrättas. Så styrs i alla fall våra hjärnor att tänka – via rapporter i medier. Men när, var och hur kan vi bestämma över liv och död? Och vem bestämmer?

Om vi börjar med abort. Abort är en självklarhet ifall mamman inte vill ha barnet. I alla fall fram ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Carin Åberg är pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.