Staffan Löwstedt Svd/TT

Visst går det att hantera alla som nu kommer från Ukraina

Av Alex Bengtsson 2022-03-14

Nu när det pågår ett krig även i Europa och politiker och andra som varit motståndare till flyktingmottagande plötsligt ändrat sig (så länge flyktingarna är européer) är det enkelt att drabbas av såväl cynism som sarkasm. Men istället för att falla för den frestelsen vill jag ta tillfället i akt att berätta en historia om ett migrations- och integrationsarbete i Knivsta.

När det politiska etablissemanget 2015 plötsligt ändrade sig från att riva murar och öppna hjärtan t...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Alex Bengtsson arbetar inom omsorgen efter ett decennium inom journalistiken, politiken och aktivismen då han bland annat var vice vd på Stiftelsen Expo och ordförande för Förbundet Tillsammansskapet.
Han ger idag ut diktsamlingar på temat tillfrisknande och andlig utveckling. Den senaste ”Vi kommer alltid att ha Vanuatu” släpptes hösten 2021.
Alex Bengtsson är från början yrkesfiskare och är utbildad 12-stegsbehandlare. Alex är en av av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.