Dags för kommunal koldioxidinhämtning

Av Marcel Berkelder 2023-05-29

Kommunerna har monopol på avloppshantering. Det vi släpper ut från toaletten och andra avlopp ska tas om hand. Om kommunen tycker att det är för dyrt för att göra det kommunalt, ska du ta hand om det själv, på ett godkänt sätt. Om kommunen tycker att det är lönt att ta hand om ”skiten”, byggs det gemensamt avloppssystem med anslutning till ett kommunalt reningsverk.

Det låter ju klokt att ta hand om ”skit”. Att hantera avloppsvatten är ett måste för att bland annat...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Marcel Berkelder är civilingenjör med mer än 40 års erfarenhet av energi- och klimatfrågor. Certifierad energiexpert och certifierad ventilationsfunktionär. Mer än 20 år som energi- och klimatrådgivare har gett stor erfarenhet av vad som är brinnande frågor för såväl privatpersoner som organisationer och företag.
Med en tioårig bakgrund inom undervisning på bland annat Umeå Universitet, har föreläsningar och seminarier i hela Sverige varit en viktig del i den egna verksamheten de senaste 20 åren.
Även en handfull styrelseuppdrag på nationell nivå har gett inblick i vad som rör sig ute i landet.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.