Beträffande urineringen

Av Bengt Sändh 2012-07-09

Sitter på mitt kontor här på Costa del Sol och följer på nätet, i SvD och DN, vad som sker i mitt njutningsfientliga och intoleranta fosterland. Och jag upphör aldrig att förvånas. 

Bengt Sändh var ett av de omskrivna barnhemsbarnen. Han blev med tiden smed.
Men enligt polisen hann Bengt innan dess, i unga år, sätta ett informellt svenskt rekord i bilstölder genom att stjäla 46 bilar under tio dygn.
Med tiden blev han trubadur och har sjungit in 21 LP- och CD-skivor.
1993 startade han Bengt Sändhs snusfabrique. Han spetsade sitt snus med lite konjak och det blev en succé. Sex år senare sålde han snusfabriken till Swedish Match och flyttade till spanska Costa del Sol.
Där lever han nu med hustru och hundar. Han skriver böcker i skilda ämnen och är hängiven naturfograf.

 

Som nu då jag får veta att en vänsterpartist (som jag hade högre tankar om) vill reglera hur vi män skall urinera när detta sker å Landstingets toaletter. Han förordar att man inför bestämmelsen att även vi män skall pissa sittande. Detta för att eliminera risken att sits och golv besudlas av urindroppar. Han visar samtidigt prov på en rörande omtanke då han inskärper att det är nyttigare att sitta då man tömmer blåsan bättre vilket skulle minska risken för prostatabesvär. Det tror jag inte ett piss på.

Förmynderi

En kanadensisk professor som undersökte förmynderiet i de västliga demokratierna sa att: ”Sverige är det land där allt som inte är förbjudet är obligatoriskt”. Har herr vänsterpartisten verkligen kontrollerat att den manliga urineringen inte är reglerad i Svea rikes lag och om så inte är fallet: Vadan denna uraktlåtenhet? Har man av ett rent förbiseende överantvardat urineringen till den privata sfären?

Kameraövervakning behövs

Skämt åsido: Det skulle förvåna mig om inte Landstinget hörsammar förslaget och beslutar att vi män skall pissa sittande. Det skulle även förvåna om det inte spred sig vidare för att gälla även kommunala och statliga toaletter och upphöjas till lag men det är meningslöst att stifta lagar om man inte kan kontrollera efterlevnaden. Enda sättet jag kan se är i så fall kameraövervakning. Vidare finner jag det meningslöst att ha en förordning om den inte är kopplad till en straffsats för dem som bryter mot den. Klart är att vi i Sverige kommer att få en drastisk ökning av förbrytare den dagen förordningen träder i kraft.

Ett allergiskt folk

Jag föddes år 1938, samma år som Lubbe Nordström for land och rike runt och dokumenterade vårt snusk och våra urusla sanitära förhållanden. Om detta skrev han i sin bok Lort-Sverige samt höll en lång rad föredrag i radio. Sen har pendeln, som pendlar har för vana, svängt över åt andra hållet så att vi idag lever i ett kliniskt rent helvete. Nu kan man utföra hjärttransplantationer på fru Svenssons köksgolv utan risk för infektioner. Det har i sin tur resulterat i att vi blivit världens mest allergiska folk som inte tål någonting. Far vi söder om alperna anfäktas vi snabbt av diarré och kräkningsanfall.

Ludd på ollonet

Vad vi ännu inte lyckats råda bot mot är att vi, män, kvinnor och barn varje dag producerar det snuskigaste vi vet – skit och piss. Såg för en tid sedan en ung dam på teve vars pappa kom och städade hennes toalett varje vecka då hon själv tyckte det var för äckligt. Hur ska det gå när pappa avlider? Skit innehåller förvisso en massa mikrober men piss är däremot det renaste som finns. Det har med framgång använts till tvättning av sår. Kan väl hålla med om att det är en smula oestetiskt med pisstänk på golv och fjöl men det är väl knappast någon sanitär olägenhet.

Varför vi män stänker lite bredvid kan bero på flera saker som till exempel att något ludd från kalsongerna fastnat på ollonet eller att detta delvis täcks av förhuden om man glömt att dra tillbaka den. Den pissande kan då lätt torka upp dropparna med ett par rutor av toalettpapper. Vidare pissas det en hel del av dem som inte är nyktra.

Ingen kommer att få mig att sitta och pissa och får denne vänsterpartist sin vilja igenom så att landstinget beslutar att män skall sitta under proceduren så lovar jag att jag skall stå upp även när jag skiter i landstingets toaletter.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.