Äntligen! Frihet!

Av Ricard A R Nilsson 2017-02-24

Under de år Para§raf har funnits har hela tiden nya medarbetare kommit till. En som dock har varit med från dag ett, är Ricard Nilsson. Har har skrivit i perspektivet av att han suttit i fängelse och avtjänat ett livstidsstraff. Inte minst har han i många krönikor redogjort för sin ånger och skuld över brottet han dömts för. Idag kom domstolens besked om att han fått sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Så här ser han själv på det glädjande beslutet.

   Äntligen! Frihet! Efter drygt 17 år med ett livstidsstraff, så har mina drömmar gått i uppfyllelse. Jag har fått tidsbestämt till 30 år.

   Överväldigad. Euforisk. Lättad. Inom mig är det känslomässigt kaotiskt. Att äntligen kunna se ljuset i slutet av tunneln är något jag har längtat efter i snart två decennier. I skrivande stund är min största oro att vakna och inse att allt bara är en underbar dröm.

   Samtidigt som glädjen är total, vänder tankarna till brottsoffren och det lidande som mina avskyvärda handlingar har orsakat. Jag är verkligen ledsen. Nu när mitt straff har tidsbestämts kanske det är lättare för er därute att tro mig. Det finns inte längre någon anledning att tro att jag ljuger eller luras för att komma ut. Alla ska veta att min ånger är verklig och mitt samvete tyngt av skuld. Att en andra chans nu ges mig, kommer jag att vara evigt tacksam för.

   Än är dock inte min lycka garanterad att bestå. Åklagaren har nämligen tre veckor på sig att överklaga, först efter denna tid gått vågar jag fira fullt ut. Men just nu väljer jag att njuta och drömma om att inom en inte alltför avlägsen framtid få andas frihetens luft.

 


   Ricard A R Nilsson har varit med som skribent från Para§rafs första dag. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt artonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. Ricard har även släppt böckerna En livstidsdömds dagbok och Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan. I dessa skildrar han det brutala fängelselivet.

Han bloggar numer här:

http://www.nilsson-larancuent.com/ricards-blogg/

Och twittrar här:

twitter.com/BakomGaller

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.