Sa Peter Springare verkligen som det var?

Av Andreas Magnusson 2017-03-07

Polismannen Peter Springare blev riksbekant med ett Facebookinlägg. Det innehöll förutom irritation över invandrarnamnen på brottsmapparna på hans skrivbord en del utsagor om det svenska samhället. Peter Springare backades upp av helt vanliga svenskar och många av Sveriges mörkaste högerkrafter. Det där sista är kanske inte hans fel, men med lite tydligare formuleringar hade han nog sluppit den allra obehagligaste svansen.

   Det är ingen idé att tjata om det där. Ett Facebookinlägg är ett Facebookinlägg och det blir inte...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.