Trygghet kontra säkerhet

Av Dick Sundevall 2018-05-11

Onsdagen den 10 september 2003 mördas utrikesminister Anna Lindh på varuhuset NK i Stockholm. Gärningsmannen, Mijailo Mijailovic, som knivhögg henne hade tidigare sökt psykiatrisk vård och försökt bli inlagd. Det blev han inte. Hade Anna Lindh anlänt till varuhuset i en bepansrad bilkortege med ett stort antal livvakter omkring sig inne på NK hade hon kanske ändå varit säker. Men är det ett sånt samhälle vi vill ha?

   Hundraprocentigt skyddad kan ingen vara. Antingen man är utrikesminister eller vanlig medborgare....

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


 Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.