Illustration av Leonardo da Vinci

Kvinnan som en behållare

Av Michael Pålsson 2019-05-20

Frågan om kvinnans fria aborträtt ställer som få andra frågor saken på sin spets om individens frihet. Var går gränsen för kvinnans frihet att besluta om sig själv och vad som finns i hennes kropp, och från vilken tidpunkt kan samhället anses ha rätt att ta över denna bestämmanderätt? När upphör kvinnan att vara en självständig individ och förvandlas till en behållare för uppfödning av foster?

   I Sverige gäller fri aborträtt under de 18 första veckorna av ett havandeskap. Efter vecka 21 fin...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för såväl rättsfilosofi som filosofi i allmänhet.

   Han är författare till ”Det bra livet, Det dåliga livet –moraliska frågor ur ett praktiskt perspektiv” och arbetar för närvarande med nästa bok på temat; ”Hypotetiska händelseförlopp – Essä om frihet i vår tid”.

   Han är en av Para§rafs fasta krönikörer och driver även bloggen www.moralisk-kompass.se

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.