Nyhetssammandrag torsdag den 8 september2022

Publicerad 2022-09-08

Man ansöker om resning för tredje gången, misslyckad smash and grab-kupp, ryttare i ungdomslandslaget stängs av för sexuella trakasserier och misstänkt skelett hittat av fiskare. Detta är senaste dygnets nyhetssammandrag.

Magasinet Paragraf skrev för några år sedan en artikelserie om Robert Fyrlöv och om hur han kämpade för att få resning efter att ha dömts och avtjänat ett fängelsestraff för sexuellt utnyttjande av barn.
Annorlunda i just detta fall är att brottsoffret gör allt i sin makt för att hjälpa Robert bli frikänd. Det var aldrig hon som polisanmälde, utan hennes pappa.
Flera kända personer har uttalat sig till Robert Fyrlövs fördel. Däribland politikern Soraya Post och den romerska aktivisten Tanja Hagert.
Nu har Robert Fyrlöv, för tredje gången, lämnat in en ansökan om resning. Ärendet ligger i Högsta domstolen för avgörande.
– Jag hoppas på tredje gången gillt, men jag kommer aldrig ge upp. Jag har fakta på min sida, säger Robert till Magasinet Paragraf.
Tidigare artiklar finns att ta del av här:
Jag är ingen sexualbrottsling – del 1
Jag är ingen sexualbrottsling – del 2

Under onsdagsmorgon kraschades en hjullastare in i en galleria i Kista. Ett vittne larmade polisen som var snabbt på plats med flera patruller.
Flera gärningsmän observerades av vittnet flyende från platsen i en bil. De misslyckades dock med att få med sig något stöldgods.
Det är osäkert exakt vilken butik som var målet. Ingen misstänkt har ännu gripits av polis.

En ryttare i svenska ungdomslandslaget har sexuellt trakasserat flera unga kvinnor, en del av dem under 15 år.
Han har nekat till anklagelserna och hävdar att allt som skett har varit med samtycke från de inblandade.
Men Svenska ridsportförbundet tror på offren och har beslutat om en sex månaders avstängning.
Förbundet har meddelat att de ser allvarligt på det inträffade, men det framgår inte om någon polisanmälan har gjorts.

En fiskare drog på onsdagsmorgonen upp något som såg ut som skelettet av en mänsklig torso i Väddö kanal, i Norrtälje. Polis tillkallades omedelbart.
Men efter att patrullen anlänt så kunde det konstateras att det inte var ett riktigt skelett, utan ett i plast.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.