Nyhetssammandrag tisdag den 20 december 2022

Publicerad 2022-12-20

Leif GW Perssons jaktresa utreds som mutbrott, 95-årig kvinna rånad, tjejgäng hotade personal på Pizza Hut och hovrätten fastställde livstidsdomen för den 18-årige dubbelmördaren Fabian Cederholm.

Polischef Ricard Finndahl bjöds in av Leif GW Persson till en jaktresa, detta skede i samband med utredning av det misstänkta mordet på 21-åriga Tove.
En förundersökning har inletts för att utreda om den aktuella jaktresan kan anses utgöra mutbrott.
Utöver dessa anklagelser har det tidigare figurerat uppgifter om att Ricard Finndahl läckt sekretessbelagda uppgifter till GW.

 En kvinna i 95-årsåldern från Malmö hade precis kommit till sin egen trappuppgång när en okänd kvinna ska ha rånat henne på plånboken och väskan som hon bar med sig.
Därefter knuffade gärningspersonen omkull den äldre kvinnan och gav sig ifrån platsen springandes.
Brottsoffret uppges efter omständigheterna må bra. En förundersökning om rån har inletts.

 Polisen kallades till restaurangen Pizza Hut i centrala Stockholm efter att ett tonårsgäng med tjejer hotat och misshandlat ett par ur personalen.
Upprinnelsen till händelsen var att mellan sju till tio tonårstjejer felaktigt betalade barnpris för pizzabuffén. När personal påtalade detta blev tjejerna arga och våldsamma.
När Polisen anlände hade gänget sprungit iväg. Identifiering av gärningspersonerna hoppas kunna ske via övervakningskamerorna.
En anmälan om misshandel och bedrägeri har upprättats av polis.

Fabian Cederholm, som i tingsrätten dömdes för dubbelmordet på Latinskolan i Malmö, har även i hovrätten fått livstids fängelse.
Han är den första 18-åring som dömts till lagens strängaste straff.
Detta gjordes möjligt i och med en lagändring som trädde i kraft i januari, tidigare fick inte de som var under 21 år dömas till livstid.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.