Det kan inte vara brottsligt att be om hjälp

Av Isabel Sommerfeld 2016-08-29

Som jurist är det min uppgift att stå upp för rättsstaten i alla lägen. Med det sagt kan jag inte bara se på när våra lagstiftande politiker dras med i populistiska vindar och föreslår lagar som går tvärt emot vad den moderna rättsstaten står för. Vi ser diskussionerna om tiggeriförbud i Sverige och vi ser hur franska diskriminerande lagregler har föranlett poliser att lägga sina resurser på att förnedra muslimska kvinnor på stränderna (burkini-förbud) istället för att faktiskt arbeta med säkerhet och att bekämpa terror.

   Vi har sett konsekvenserna av felaktigt lagstiftande, där jurister och politiker valt att inte st...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Isabel Sommerfeld är snart färdig jurist, med inriktning på mänskliga rättigheter och CSR. Hon är även frilansjournalist och har bland annat granskat idrottsrörelsens ansvar för människorättskränkningar i samband med VM i diktaturer. Läs mer på www.isabelsommerfeld.com

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.