Så var det poliskris igen!

Av Gunno Gunnmo 2016-11-07

Det är inte så att jag sitter här på läktaren och ler skadeglatt, muttrande ”vad var det jag sa”. Jag kan heller inte påstå att det var bättre förr. Det är snarare så att historien upprepar sig. Kris inom polisen är inget nytt, symtomen har varierat men sjukan är densamma. Jag tror att man kan identifiera sjukan genom att ta utgångspunkt i genomförandet av den nya organisation som nu etableras.

   Jag tänker testa och tydliggöra mina ståndpunkter genom att ställa några frågor och tvinga mig ti...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Gunno Gunnmo började som patrullerande konstapel på Södermalm i Stockholm. Han blev med tiden ordförande för polisfacket och avslutade sina år inom polisen som länspolismästare i Stockholm

Två faktorer skiljer Gunno från de flesta polischefer:
Han har en övergripande syn på polisens roll i ett demokratiskt samhälle.
Han viker inte undan från kritiska frågor utan är tvärtom väldigt diskussionslysten.

Efter att ha hört sig för, eller snarare förhört oss, om vad Para§raf skulle bli för magasin och vilka som låg bakom det, bestämde sig Gunno för att skriva krönikor för oss.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.