Debatt
Advokat Thomas Olsson. Foto: Marcus Ericsson / TT

Rättssäkerheten kringgås med hjälp av främmande makt

Publicerad 2021-04-14

Ett antal domstolar, såväl tingsrätt som hovrätt, har meddelat beslut där yrkanden om att Encrochat inte ska tillåtas som bevis avslagits. Beslutsmotiveringarna är kortfattade och undviker kategoriskt den principiella fråga som rests, nämligen om de rättssäkerhetsgarantier som svensk lag uppställer när det gäller hemlig dataavläsning kan kringgås med hjälp av en främmande makt.

Under de senaste veckorna har domstolar, såväl tingsrätt som hovrätt, prövat frågan om Encrochat och...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Thomas Olsson är välkänd från en mängd uppmärksammade rättsfall, där han oftast med stor framgång försvarat sina klienter.
Mest känd för en bredare allmänhet är han sannolikt för att han företrädde Thomas Quick/Sture Bergwall när denne frikändes.
Thomas Olsson är delägare i advokatbyrån Fria advokater.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.