Debatt

Därför är det viktigt att införa ett resningsinstitut i Sverige

Publicerad 2017-08-02

Kaj Linna skriver här för Para§raf om varför han med sin långa erfarenhet av att sitta oskyldigt i fängelse för mord och rån, anser att Sverige måste införa ett resningsinstitut. Alltså ett institut som granskar fall där någon kan ha blivit oskyldigt dömd. Som han uttrycker det: Jag tänker inte här påstå att Sverige behöver ett resningsinstitut, däremot kan jag gå ed på att det i allra högsta grad faktiskt är nödvändigt.

   Du har säkert hört påståendet förut, den om att införa ett resningsinstitut i Sverige! Vilken åsi...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Kaj Linna dömdes 2004 till livstids fängelse för ett rånmord i Kalamark utanför Piteå. Efter att ha varit inlåst i tolv år och elva månader släpptes han fri vid 55 års ålder i avvaktan på en frikännande dom. Han är därmed den svensk som i modern tid suttit längst tid i fängelse för något han varit oskyldig till.

Nu väntar han på ett rekordstort skadestånd och tillbringar sin tid på Kanarieöarna där han skriver på en bok. Han är inte bitter, berättar han, men oerhört besviken på det svenska rättssystemet.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.