Debatt

Sverige blir som Vitryssland

Av Anders Carlgren 2017-10-19

Regeringens går emot en öppen detaljerad redovisning av de politiska partiernas intäkter, utgifter och skulder. Regeringens invändning mot en öppen redovisning stinker lång väg och placerar därmed Sverige i samma strykklass som Schweiz, furst Alberts Monaco och Lukasjenkos Vitryssland, hävdar Anders Carlgren.

   Våra svenska politiker brukar aldrig vara sena med att kritisera andra länders bristande demokrat...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Anders Carlgren är journalist, fri skribent och debattör. Han har arbetat som journalist under mer än 40 år, huvudsakligen inom Sveriges Radio och Sveriges Television främst som programledare och utrikeskorrespondent i USA.

Han var en av grundarna av Godmorgon Världen i radions P1 och dess första programledare. Anders Carlgren har också varit utsänd reporter i de flesta av Europas länder. Han medverkar regelbundet i skilda tidningar och tidskrifter. Ett urval finns på: www.stadsholmen.blogspot.com

Nu är Anders även en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.