Den fria viljan och hårdare straff

Av Michael Pålsson 2020-02-23

Så har åter Moderaternas egen batongromantiker Johan Forsell (M) varit ute i media och stånkat över regeringens förmena senfärdighet att avskaffa straffrabatten för unga. Forsell har infört begreppet ”snabbavskaffa” den så kallade straffrabatten för att på detta sätt kringgå kravet på rimlig beredning av ny lagstiftning. Men är hårdare straff alltid lösningen på all brottslighet?

Vi föds inte som vita och blanka pappersark som kan fyllas med vad som helst. Det räcker med rudimen...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.