Carl von Linné

Håller vi på att avskaffa vår historia?

Av Carin Åberg 2020-06-29

Den 15:e juni rapporterade SVT om ett upprop med krav på att avlägsna statyer av Carl von Linné, med anklagelser om att hans klassifikationssystem lade grunden till rasism som enda argument. Skapare av uppropet är Becks Malke. Drygt 1 600 hade då skrivit under, i skrivande stund drygt 1 800. Det tycker jag är att gå för långt. Är det en copycat-effekt?

Jag vet inte ens om jag tycker det är rätt att ta bort statyer på slavhandlare och förespråkare ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Carin Åberg är äntligen pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.