Gubb Jan Stigson

Jodå, visst förekommer censur i svenska medier

Publicerad 2020-08-08

Vi är inte censurerade, skriver Andreas Magnusson på Para§raf i en som vanligt utmärkt och läsvärd artikel. I detta har han dock fel. Censur är förvisso sällsynt, men förekommer. Jag är själv återkommande offer för censur. Men också ett par vänner har drabbats och till och med förlorat bärgning och uppdrag av samma skäl - Thomas Quick.

Senast censur drabbade mig var i december. Filmen ”Quick” hade kommit och gått på bio och Mattias Gö...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Gubb Jan Stigson har jobbat som kriminalreporter i över 40 år. För sin tidning Dala-Demokraten har han bevakat Quick sedan gripandet för grovt rån 1990. Han har suttit i rätten 23 dagar av 27 i Quick-målen.
Stigson tilldelades 1995 Publicistklubbens Stora Pris för sin ”intensiva, tålmodiga och ofta kontroversiella” journalistik under en lång karriär. Stigson har också varit föreläsare i undersökande journalistik för bland annat grävande journalister och Rikspolisstyrelsen.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.